Den cyklende cellist

Næste koncert i Kregme Kirke er med cello og med masser af musik af Johann Sebastian Bach udført af Ida Riegels. Det er en koncert hvor man også vil kunne høre musik komponeret af cellisten selv. Koncerten finder sted i Kregme Kirke lørdag den 9. marts 2024 kl. 19.30.

Ida Riegels er uddannet fra Musikkonservatoriet i København og har turneret i både Europa og USA og også fjerne steder som Indien, Bhutan, Thailand og Japan.

Hun har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist, fordi hun cykler ud til mange af koncerterne. Hun har vundet flere priser, bl. a. i 2020 DR P2 'Ildsjæleprisen' og i 2022 blev hendes debut CD i DR P2 valgt som årets album, Lytterprisen.

Ida Riegels spiller på en cello, hun selv har bygget fra grunden af. Den er specielt designet til at fremme de dybe overtoner.

Udover cellomusik af Bach og Ida Riegels byder aftenen på fortællinger med oplevelser fra hendes mange koncertrejser og om den hjemmebyggede cello.

Alle er velkomne og det er gratis.

Støvler

Ord på vejen

De fleste har prøvet det. Oplevelsen af, hvordan en vandretur, løbetur eller blot en stille og rolig slentretur med et andet menneske, fører til gode samtaler – nogle fortæller, at det ligefrem er de bedste samtaler de har haft. Det er som om, fortæller de, at når kroppen røres, bliver tankerne sluppet fri.

Præsten i Kregme og Ølsted, Lene Flensted Johansen, har fra sine daglige ture, gjort sig de samme erfaringer. Derfor inviterer hun nu til vandre- og/eller løbeture anden lørdag i måneden. Næste gang bliver 9. marts 2024 kl. 10.00

Vi mødes i Kregme kirke iført gode vandresko/-støvler eller løbesko, og praktisk tøj, der passer til vejret.

I kirken vil præsten introducerer dagens emne. Herefter drager vi afsted i samtalepar på en 3,5 km lang vandretur eller en 5 km lang løbetur– alt efter, hvad man foretrækker, hvor vi taler om dagens emne udfra nogle spørgsmål, som man får med på vejen.

Når turen er slut, mødes alle i kirken igen til fælles opsamling og en afrunding ved præsten, samt en lille forfriskning.

Arrangementet er planlagt til at vare 1,5 time.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Tid: kl. 10.00, anden lørdag i måneden, næste gang  9/3-2024

Sted: Kregme kirke

Varighed: 1 ½ time

Påklædning: gode sko og praktisk tøj efter vejret

Distance: for vandrere ca. 3,5 km. For løbere ca. 5 km.

Ingen tilmelding – bare mød op. Det er gratis at deltage

Kommende datoer d. 13/4; 11/5; 8/6

Kontaktperson: Sognepræst Lene Flensted Johansen, mobil 29 48 00 30; mail: lfj@km.dk

Musik i Rytterskolen

Vi får besøg af Trio De Grå Synger torsdag den 7. marts kl. 14-16.

De Små Synger blev til Trio De Grå Synger efter 50års jubilæet i 1998, hvor Roald Als tegnede den gamle, som synger og som nu pryder De Grå Synger sanghæfter.Repertoiret er selvfølgelig et helt andet, nemlig underholdningsmusikken, som vi er vokset op med siden 50erne, igennem radio, grammofon og film.

Trioen består af Sandy Cortsen, pensioneret fra Livgardens Musikkorps på trommer, musikpædagog John Baage med guitar og sang samt organist Allan Jarmer på klaver. De har arrangeret sange fra slut 50erne, 60erne og 70erne for at give fællessangen enekstra dimension med levende musik og forklaring til numrene. Det er altså nogle garvede musikere, vi får besøg af, og der skal nok blive rig lejlighed til at synge med.

Alle er velkommen. Det koster kr. 50,00 at deltage inkl. kaffe og kage. Du betaler ved indgangen med kontanter eller MobilePay. Du behøver ikke at tilmelde dig, men der er begrænsede pladser, så vil du være sikker, så kontakt Hanne Rasmussen, tlf. 47 74 95 84, mail1308hanne@gmail.com eller Ruth Larsen, tlf. 47 74 95 35 rut-hpl@youmail.dk Hvis du bor i Ølsted eller Kregme sogn, kan du benytte Kirkebilen. Se hvordan du gør på kirkens hjemmeside eller i Guiden bag i magasinet Rundt om Ølsted.  Vi glæder os til at se dig og tag gerne naboen med.

Konfirmationer

Konfirmationerne i Kregme Kirke bliver i år lørdag 27. april kl. 11.00. Der er ni konfirmander i år og præsten er Lene Flensted Johansen.

Traditionelt har konfirmationerne i Kregme været holdt Store Bededag. Men med afskaffelse af Store Bededag som fridag fik de unge i år frit valg mellem fredag og lørdag. Og alle valgte altså lørdag.

I 2025 tilbydes konfirmation i Kregme Kirke både fredag den 16. maj (Store Bededag) og lørdag den 17. maj. Fra 2026 forventes konfirmationerne holdt om lørdagen - altså dagen efter Store Bededag.

Konfirmationerne i Ølsted Kirke holdes som hidtil Kristi Himmelfartsdag, altså i år torsdag den 9. maj. I 2025 er det torsdag den 29. maj.

Ølsted kirkekontor igen åbent, dog kun tirsdage mellem kl. 9 og 12.

kirkekontoret i Ølsted er igen åbent, og til at begynde med vil det kun være tirsdag fra kl. 9 til kl 12, da Maria Schou Petersen så småt er ved at vende tilbage efter sin langtidssygemeldning. Derfor er babysalmesang begynder og igen allereder torsdag d. 11 januar kl 9.30 i Ølsted kirke,og er som det plejer med kaffe/the og brød efterfølgende i Rytterskolen.

Hvis du bor i Ølsted eller Kregme sogne, kan du gratis benytte kirkebilen til gudstjenester og arrangementer i kirkerne, Rytterskolen eller Konfirmandstuen. Ring til Taxa Nord på tlf. 48 48 48 48 og oplys konto nr. 101011 plus et kodeord, der oplyses ved henvendelse til kirkekontorerne eller kirkerne.

Informationer